Φ. Κουβέλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω και δεν τα βρήκαμε για κοινή κάθοδο στις εκλογές»

«Η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή»

Φ. Κουβέλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω και δεν τα βρήκαμε για κοινή κάθοδο στις εκλογές»

​Τον ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης ως τον βασικό υπαίτιο για το ναυάγιο της κοινής εκλογικής καθόδου των δύο κομμάτων, μιλώντας στην εκπομπή Live U στο Star.

«Η προσπάθεια κοινής καθόδου της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν προχώρησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι το πρόγραμμα το οποίο θα έπρεπε να αποτελέσει την οποιαδήποτε βάση συμφωνίας, ήταν το ��ικό του πρόγραμμα. Εμείς δεν ήταν δυνατόν να συμφωνήσουμε σ’ αυτό», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Εμείς είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει, απέμεναν ένα δύο σημεία του προγράμματος για να επέλθει η τελική και οριστική συμφωνία. Δεν κατέστη δυνατόν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω».

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι οι όποιες συζητήσεις που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων ήταν δημόσιες, ενώ είχε και ο ίδιος τηλεφωνικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Λίγο μετά από αυτές τις επαφές, ακολούθησε η δημόσια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ένα είναι το πρόγραμμα και αυτό είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Κουβέλης.

Πάντως, παρά το ναυάγιο στη συνεργασία αυτή, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η ΔΗΜΑΡ θα καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top