Φ. Κουβέλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω και δεν τα βρήκαμε για κοινή κάθοδο στις εκλογές»

«Η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή»

​Τον ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης ως τον βασικό υπαίτιο για το ναυάγιο της κοινής εκλογικής καθόδου των δύο κομμάτων, μιλώντας στην εκπομπή Live U στο Star.

«Η προσπάθεια κοινής καθόδου της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν προχώρησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι το πρόγραμμα το οποίο θα έπρεπε να αποτελέσει την οποιαδήποτε βάση συμφωνίας, ήταν το ��ικό του πρόγραμμα. Εμείς δεν ήταν δυνατόν να συμφωνήσουμε σ’ αυτό», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Εμείς είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει, απέμεναν ένα δύο σημεία του προγράμματος για να επέλθει η τελική και οριστική συμφωνία. Δεν κατέστη δυνατόν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω».

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι οι όποιες συζητήσεις που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων ήταν δημόσιες, ενώ είχε και ο ίδιος τηλεφωνικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Λίγο μετά από αυτές τις επαφές, ακολούθησε η δημόσια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ένα είναι το πρόγραμμα και αυτό είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Κουβέλης.

Πάντως, παρά το ναυάγιο στη συνεργασία αυτή, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η ΔΗΜΑΡ θα καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top