Γ. Παπανδρέ��υ: «Θα μπορούσα να πάω σε ένα νησί, να παίζω κιθάρα»

«Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής»

​Λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει συνέντευξη στο Reuters και απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι με την ίδρυση του νέου του κόμματος, υπονομεύει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

«Αυτό που ήθελα ήταν να δημιουργήσω ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις. Δεν είναι πολιτική μου να αποδυναμώσω το κόμμα του πατέρα μου, ποτέ δεν ήταν. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως υποστηρίζει, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα ήταν ανοιχτό σ�� μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να συμφωνούσε στη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συνέχιση ή όχι του μνημονίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ο πάλαι ποτέ συγκάτοικός του στο Amherst College της Βοστώνης, Αντώνης Σαμαράς, δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις και δεν κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις των συμφερόντων.

«Εξαρτάται πλήρως από το τι ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι σοβαροί για να κάνουν αλλαγές και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους έτσι ώστε να βγούμε από αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο και να επιστρέψουμε στις αγορές δίχως μνημόνιο, τότε θα ήμουν ευτυχής να τους υποστηρίξω», λέει.

Το Reuters πάντως χαρακτηρίζει το Κίνη��α του Γ. Παπανδρέου «μπαλαντέρ» στις εκλογές, το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο μετεκλογικά αν και εφόσον καταφέρει να συγκεντρώσει το 3% και μπει στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top