Αβραμόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί υποψηφιότητας για ΠτΔ με τον... ΣΥΡΙΖΑ

Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά

Αβραμόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί υποψηφιότητας για ΠτΔ με τον... ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννιά το βράδυ η αιφνιδιαστική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ.Αβραμόπουλος απάντησε λακωνικά «Δεν σχολιάζω τέτοιες φήμες. Δεν έχει τεθεί καν τέτοιο ζήτημα».

«Είμαι επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών» τόνισε.

Ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται και πως έκαναν μια γενική επισκόπηση για όσα συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Βρίσκομαι εδώ με την ειδικότητα του επιτρόπου και δεν μου επιτρέπεται να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντα και την ιδιότητα του στελέχους της Ν.Δ. Κι έτσι ευχήθηκα στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Πάντοτε σημειώνοντας ότι πρέπει να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, όταν τον ρώτησαν για τις εκλογές.

Επίσης, σε ερώτηση για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και τη σχετική πρόταση Γιούνκερ ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σχολίασε ότι δεν είναι θέμα της Κομισιόν, αλλά της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top