Τσίπρας:«ΝΑΙ» σε συνεργασίες και τήρηση δεσμεύσεων,«ΌΧΙ» σε λιτότητα και Grexit

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία

Τσίπρας:«ΝΑΙ» σε συνεργασίες και τήρηση δεσμεύσεων,«ΌΧΙ» σε λιτότητα και Grexit

​«Το διακύβευμα στις εκλογές δεν είναι αν θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το αν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγα 24ωρα πριν την μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών .

«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή και δεν ζητάμε να πάρουμε μια ιστορική ρεβάνς. Θέλουμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε. Εμείς θέλουμε τα χέρια μας λυμένα, προκειμένου να μπορούμε να συγκρουστούμε την επόμενη μέρα μέσα στη χώρα για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες και να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε ισχυρά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασιών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να δώσει τα χέρια με κόμματα του χθες.
Επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η διαπραγμάτευση να μη συνεχιστεί επ’ αόριστον. Ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε πως το κόμμα του θα σεβαστεί «τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, αλλά χωρίς λιτότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο Grexit, απέρριψε τα σενάρια χρεοκοπίας, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητη» ενδεχόμενη εξαίρεση της Ελλάδας από την ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τέλος, ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστέςΕμείς θα διευρύνουμε τη φορολογική βάση, αυτός είναι ο στόχος μας και όχι να αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top