ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ

Εκτός Βουλής ΔΗΜΑΡ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ΛΑΟΣ

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi», που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18 Ιανουαρίου, για λογαριασμό του «provocateur.gr».

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,4%, η ΝΔ 30,2 % και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,6% , η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 4,4%, το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2% , ο ΛΑΟΣ με 0,9% και η ΔΗΜΑΡ με 0,7%

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κάτω από το όριο του 3,0%, δηλαδή εκτός Βουλής μένουν το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 7,7%.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και η Alco

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ «δείχνει» και η δημοσκόπηση της ALCO για το «protothema.gr».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,7% και ακολουθούν η ΝΔ με 27,3%, το Ποτάμι με 5,1%, η ΧΑ με 4,8%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 4,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,2%, το Κίνημα του Παπανδρέου με 2,2%, «άλλο» κόμμα προτιμά το 2,8%, «λευκό» το 1,2%, «αποχή» το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,5%.

protothema.jpg
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 27,0%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ισοψηφούν με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 3,0%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έφτασε το 8,0%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top