Σαμαράς στο ΕΒΕΑ: ΣΥΡΙΖΑ ίσον μνημόνια

«Εξωφρενικά όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ»

«ΣΥΡΙΖΑ ίσον μνημόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σήμερα το βράδυ στο ΕΒΕΑ, στην οποία έκανε σύγκριση του προγράμματος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σημειώθηκε κάμψη της ανεργίας, μειώθηκε το δημόσιο χρέος και τώρα βγαίνουμε από τα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις που οδήγησαν στις εκλογές και στις συνέπειες για την οικονομία: «Μία μειοψηφία έσυρε την χώρα στις εκλογές που η πλειοψηφία δεν ήθελε. Ήδη καταγράφονται δυσάρεστες επιπτώσεις, πτώση του τζίρου, μείωση των φορολογικών εσόδων, πτώση του χρηματιστηρίου, τάσεις φυγής των καταθέσεων που οδήγησαν τις τράπεζες στον ELA, αναστολή των σχεδίων παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες και παραλυτική αβεβαιότητα που έχει παγώσει τις επενδύσεις που προέβλεπαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτά υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα εξής εξωφρενικά: επαναφορά του μισθολογικού κόστους του δημοσίου και επαναπροσλήψεις, υπόσχεται επανακρατικοποιήσεις, υπόσχεται εθνικοποίηση του κλάδου ενέργειας και έχει εξαγγείλει υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο του δημοσίου. Προαναγγέλλει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου από τις καταθέσεις. Επίσης φόρο τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς δεν ξέρουν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε τους επαγγελματίες να κάνουν σύγκριση των δύο προγραμμάτων. Ακολούθως δεσμεύτηκε «για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. Ως πρώτο βήμα θα υπάρχε�� μείωση από το 25% στο 22%. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά ώστε να φθάσει από το 1,4% στο 1% του ΑΕΠ και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μείωση θα αρχίσει μέσα στο 2015 κατά 7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον καταργήσει αλλά δεν ξέρει με τι θα τον αντικαταστήσει. Στο εισόδημα ο ανώτατος συντελεστής έχει μειωθεί από το 45% στο 42%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει τον ανώτατο συντελεστή στο 60%. Έχει κανείς αμφιβολία ότι πρόκειται για φοροκαταιγίδα. Εμείς θα το μειώσουμε σταδιακά από το 43% στο 33%». Ο πρωθ��πουργός υποσχέθηκε την κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά είπε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα γιατί δημιουργήσαμε πρωτογενή πλεονάσματα και κλείσαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επειδή βγήκαμε στην ανάπτυξη.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με τις προτάσεις του θα έλθει σε ρήξη με την ΕΕ, θα δημιουργηθεί κίνδυνος εξόδου από την ΕΕ και θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα μνημόνια. «Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «θα ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει τελικά νέες θυσίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top