Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών;

Σάλος από τις δηλώσεις της υπεύθυνης τομέα Παιδείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών;

​Αλλαγές μέχρι και στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού σύμφωνα με την υπεύθυνη τομέα Παιδείας του κόμματος, Ε. Καλαμαρά, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταργήσει τον ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, όπου οι προσλήψεις και οι διορισμοί πλεονάζουν, δεν χωράει η λειτουργία του ΑΣΕΠ, αφού, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεξάρτητη αυτή αρχή δεν λειτουργεί σωστά.

«Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που εξετάζονται οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί», δήλωσε η κα. Καλαμαρά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα είναι ο τρόπος επιλογής των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πάντως, η κα Καλαμαρά δήλωσε ότι μέχρι να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός που θα αντικαταστήσει τον ΑΣΕΠ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάνει μόνιμες προσλήψεις από τους εναπομείναντες επιτυχόντες του διαγωνισμού που διενεργήθηκε το 2008. Στη συνέχεια μάλιστα οι προσλήψεις θα γίνουν βάσει προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ακόμα εξάλειψη της εργασιακής εφεδρείας με πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, καταργώντας τους ωρομίσθιους.

Πάντως ακόμα και μ’ αυτές τις αλλαγές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι θα εξαλειφθεί ο βραχνάς των κενών στα σχολεία.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη να δηλώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να κ��ταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο με στρατό υμετέρων. Μετά τη χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες που εκτόξευσε ο κ. Τσίπρας από τη Ρόδο, τώρα το σχέδιο του διχασμού περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματικές προσλήψεις. Οι Έλληνες δεν θα το επιτρέψουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top