Χρυσή Αυγή και διερευνητική εντολή: Τι θα συμβεί εάν είναι τρίτο κόμμα

Οι εισηγήσεις στον ΠτΔ και η λύση… αλά Ανδρέας Παπανδρέου

Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη όχι μόνο για τον νικητή των εκλογών αλλά και για την τρίτη θέση.

Στην πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων, το Ποτάμι αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη από το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και από τη Χρυσή Αυγή.

Καθότι οι αυτοδυναμίες και οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι ακόμη ασκήσεις επί χάρτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί λοιπόν το ενδεχόμενο να πρέπει να δοθεί από τον Κάρολο Παπούλια και στο νεοναζιστικό κόμμα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δέχεται εισηγήσεις να σταλεί ένα διεθνές μήνυμα ��παξίωσης της Χρυσής Αυγής σε μια τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταγματολόγοι που μελετούν όσα παράδοξα είναι πιθανόν να γνωρίσει η χώρα τις επόμενες εβδομάδες, έχουν ήδη ενημερώσει το Προεδρικό Μέγαρο ότι ακόμη και αν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο νεοναζιστικό μόρφωμα, μπορεί κάλλιστα να το αποφύγει με ένα απλό τηλεφώνημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο τηλεφώνημα αυτό η Προεδρία της Δημοκρατίας απλά θα διαμηνύσει στον προφυλακισμένο Νίκο Μιχαλολιάκο την υποχρέωσή του να στείλει στον κ. Παπούλια κάποιον μη προφυλακισμένο συνεργάτη του προκειμένου ο τελευταίος να επιβεβαιώσει το τυπικόν και αναμενόμενον. Ότι δηλαδή ουδείς διανοείται να συνεργαστεί με οποιονδήποτε ��ρόπο με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τους συνταγματολόγους, άλλωστε, υπάρχει και προηγούμενο για να αντιμετωπισθεί η περίπτωση που η ΧΑ επιδιώξει τη μετάβαση του Μιχαλολιάκου στο Προεδρικό για να κάνει ένα διεθνές τηλεοπτικό σόου. Την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο Ωνάσειο και έπρεπε να λάβει διερευνητική εντολή, ο τότε ΠτΔ Χρήστος Σαρτζετάκης του την έδωσε τηλεφωνικά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top