Δέσμευση Σαμαρά για μείωση τριών φόρων μετά τις εκλογές

Η ΝΔ θα προτείνει και πάλι Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δέσμευση Σαμαρά για μείωση τριών φόρων μετά τις εκλογές

​Την μείωση σε τρεις κρίσιμους τομείς της φορολογικής πολιτικής, τον ΕΝΦΙΑ, το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου λήγει η εποχή του Μνημονίου και ότι από τον Μάρτιο η τρόικα θα φύγει από τη χώρα, ενώ δεσμεύθηκε ότι ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά στο 33%, ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον φόρο ακινήτων και τέλος ότι ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων θα φτάσει στο 15%.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι «απομονωμένος πολιτικά» και ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο μονομερείς ενέργειες που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικούς συμμάχους εντός της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι αν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι θα προτείνει και πάλι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

«Δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Σταύρος Δήμας», είπε.

Τέλος χαρακτήρισε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, αφού δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top