«Σφάζονται» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ και όριο φορολόγησης σε ακίνητα

Μηλιός: Θα είναι στις 200.000 ευρώ – Σταμάτης: Θα δημεύσουν τις περιουσίες

«Σφάζονται» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ και όριο φορολόγησης σε ακίνητα
Στην ποδιά του… ΕΝΦΙΑ και του ορίου φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας «σφάζονται» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ακύρωσε τον Δημήτρη Στρατούλη, που μιλούσε για όριο άνω των 450.000 ευρώ, και κατέβασε το όριο στις 200.000 ευρώ.

«Η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα γίνει καταρχήν στο επίπεδο που υπήρχε πριν εισαχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Το επίπεδο είχε πολλές κλίμακες. Αρχιζε από κάτι χαμηλό που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης όταν το ακίνητο ήταν από 200.000 ευρώ και πάνω με πολλούς συντελεστές που οδηγούσε σε σημείο τέτοιο ώστε να έχουμε μεν απώλεια εσόδων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με άλλα έσοδα που θα έρθουν από άλλες πηγές αρχίζοντας πρώτα από την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, από την φοροδιαφυγή» σημείωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με άλλο φόρο.

Σταμάτης: Θα δημεύσουν την περιουσία της μεσαίας τάξης

Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση, με τον Δημήτρη Σταμάτη να προειδοποιεί μέσω Σκάι για δήμευση της περιουσίας της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε σήμερα πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει ποια θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να το ακούσουν με τα αυτιά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το αποκάλυψε, όμως, χθες ο κ. Μηλιός» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι αυτή που συνολικά υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Δηλαδή, αυτή που κατέχουν σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι πολίτες. Κι έχει δίκιο ο κ. Μηλιός. Γιατί έτσι, μόνον, βγαίνει ο λογαριασμός του κ. Τσίπρα. Μόνο που αυτόν τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν μετά τ��ς εκλογές οι πολίτες, αν με την ψήφο τους φέρουν στην εξουσία τον κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο ίδιος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top