Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 100 δισ.: Υποψήφιος της ΝΔ το πρότεινε πρώτος!

Αδειάζει τη Ραχήλ και ξεκαθαρίζει: «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα για εμάς»

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 100 δισ.: Υποψήφιος της ΝΔ το πρότεινε πρώτος!
Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα των ημερών, την τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή για κοπή ευρώ ύψους 100 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ.

Η Κουμουνδούρου θυμήθηκε ένα άρθρο του υποψηφίου βουλευτή Β’ Αθηνών με τη ΝΔ Γιώργου Καισάριου στο capital.gr

«Σε περιόδους κρίσης, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να δώσουν κάποιο ενέχυρο στην κεντρική τράπεζα (discount window) και να πάρουν ρευστότητα. Αυτή τη ρευστότητα όμως η κεντρική τράπεζα δεν την έχει.

Την τυπώνει (εκδίδει) αν θέλετε επιτόπου, ��ιστώνοντας τους λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα, των ιδρυμάτων που ζήτησαν αυτή τη ρευστότητα. Υπό αυτή την έννοια, η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα.

Ναι, οι περιφερειακές τράπεζες μπορούν να τυπώσουν χρήμα υπό την πιο πάνω ερμηνεία. Το ανακαλύψαμε οι περισσότεροι από εμάς το 2010, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ξεχωριστά από το ευρωσύστημα περίπου 80 δισ. ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αργότερα η ΤτΕ τύπωσε περίπου 110 δισ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο. Έκανε χρήση αυτό που λέμε συναλλαγές ELA» αναφέρει ο κ. Καισάριος -μεταξύ άλλων- στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε πριν από περίπου έναν μήνα.
kaisarios.jpg
«Ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β' Αθήνας, Γ.Καισάριος, σε άρθρο του στο capital.gr αναφέρεται στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, “ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης”. Φανταζόμαστε ότι αυτό διέφυγε της προσοχής του επιτελείου της ΝΔ, αλλά ότι τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ. Μακρή» αναφέρει σε αιχμηρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος» ξεκαθαρίζει η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, μέσα από τη διαπραγμάτευση, για την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωζώνη. Αυτά δηλαδή που δεν τόλμησε ποτέ η ΝΔ να ψελλίσει έστω στην Ευρώπη και τώρα προσπαθεί μέσα από παρερμηνεία δηλώσεων, να καλύψει την αποτυχία της». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top