Βενιζέλος: «το βασικό ερώτημα των εκλογών είναι προς τα πού θα πάει η χώρα»

Τι αναφέρει σε άρθρο του

Βενιζέλος: «το βασικό ερώτημα των εκλογών είναι προς τα πού θα πάει η χώρα»

​Το ότι το βασικό ερώτημα των προσεχών εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά το προς τα πού θα πάει η χώρα, αναφέρει σε άρθρο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει η τρίτη θέση.

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει, ποιος θα χάσει, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί. Όμως, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει τώρα, σε αυτή ειδικά την εκλογική αναμέτρηση, όχι το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά προς τα πού θα πάει η χώρα, τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια», γράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα «To Καρφί».

Επισημαίνοντας ότι στις 25 Ιανουαρίου, είτε θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας, είτε πολλά βήματα πίσω, ο κ. Βενιζέλος καλεί τους πολίτες να αναρωτηθούν ποια είναι τα πρόσωπα που θα πάνε στην Ευρώπη ή στο ΔΝΤ να διαπραγματευτούν.

«Έχει τεράστια σημασία το ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα έχει την τρίτη εντολή, ποιος θα μπορέσει να παίξει πιο αποφασιστικά το ρόλο του εγγυητή της εθνικής σταθερότητας, όχι της κυβερνητικής σταθερότητας. Δεν μιλάω για ένα ρόλο κυβερνητικού μπαλαντέρ, αλλά για την ύπαρξη ενός σταθερού πλαισίου ευρύτατης αποδοχής που θα υποστηριχθεί από μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης, συστράτευσης και συνευθύνης», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top