Αλέξης Τσίπρας: «όποιος μιλάει ελληνικά, χρωστάει»

Δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επαναφορά του κατώτατου μισθού

Αλέξης Τσίπρας: «όποιος μιλάει ελληνικά, χρωστάει»

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015 και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υποστήριξε ότι τα δημόσια ταμεία θα γεμίσουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής και ξόρκισε το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών.

«Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε ένα έσοδο 3,3-3,5 δισ. Εμείς με την κατάργησή του, θα έχουμε έσοδο περίπου 1,5 ευρώ. Θα αποκαταστήσουμε την απώλεια του 1,8 δισ.», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι.

Επαναλαμβάνοντας τις εξαγγελίες που κατά καιρούς έχει κάνει, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ... μόνο οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι και οι off shore πρέπει να φοβηθούν», ενώ χαρακτήρισε την Νέα Δημοκρατία «κόμμα του πλούτου και της φοροδιαφυγής» και επέμεινε στην επίτευξη της αυτοδυναμίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο δεύτερης προσφυγής στις κάλπες.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την συνέντευξη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top