Πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από Σαμαρά – Δεν αποκλείει τον Παπανδρέου

Οι στόχοι του για την επόμενη μέρα: «Ποιους φόρους θα μειώσω και πόσο»

Πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από Σαμαρά – Δεν αποκλείει τον Παπανδρέου

​Μείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλει με άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι μετά τις εκλογές θα επιδιώξει συνεργασία με όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα και ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανάκαμψη άρχισε, το Μνημόνιο φεύγει, οι φόροι υποχωρούν», τιτλοφορείται το άρθρο του κ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Αγορά», στο οποίο ο πρωθυπουργός περιγράφει αναλυτικά τις φορολογικές μειώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας του και προαναγγέλλει τις επόμενες.

Αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2015, ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται ότι ο ανώτατος συντελεστές στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων θα μειωθεί στο 33% από 42% που είναι σήμερα και 45% που τον παρέλαβε η κυβέρνηση, ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα υποχωρήσει σταδιακά στο 15% από το 25%, ενώ θα καταργηθούν τεκμήρια και θα μειωθούν οι περισσότεροι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του 13% στην εστίαση.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι μέσα στο 2015 θα μειωθεί κατά 7% και, τα επόμενα δύο χρόνια, θα κατέβει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σαμαράς δηλώνει ανοικτός για συνεργασί��ς την επομένη των εκλογών: «θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας με όλους όσοι συμμερίζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί η τωρινή “μάχη” δεν είναι ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι “μάχη” ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προεξοφλεί ότι, εάν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα επιτευχθεί συμφωνία για το τέλος του Μνημονίου και τη γραμμή προληπτικής στήριξης της χώρας.

Όπως διακηρύσσει, στόχος του είναι η συγκρότηση μίας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλευρωπαϊκές δυνάμεις και στη βάση αυτή η πρόσκλησή του απευθύνεται και στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, εφόσον βρίσκεται στη νέα Βουλή. «Αφήστε να μπει πρώτα», λέει χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο.

«Ο κ. Τσίπρας βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού. Σε αυτό τον βούρκο εγώ δεν πρόκειται να μπω. Νομιμοποίηση στην αθλιότητά τους δεν δίνω!», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις του θα αφανίσει την μεσαία τάξη και τον κάθε επιχειρηματία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top