Συνάντηση του πρωθυπουργού με ιατρικούς φορείς

Τι ζήτησαν οι γιατροί από Σαμαρά και τι υποσχέθηκε

Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα στο χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Βλασταράκος αναλυτικά ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

Επίσης ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.

«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top