Goldman Sachs: Πιθανόν να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις ο Σαμαράς

Δίνει 43% πιθανότητα στη ΝΔ να είναι και πάλι κυβέρνηση

Goldman Sachs: Πιθανόν να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις ο Σαμαράς
«Ο Αντώνης Σαμαράς ίσως ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις» εκτιμά η Goldman Sachs, βασιζόμενη σε ένα δικό της μοντέλο πρόβλεψης αποτελεσμάτων με το οποίο προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών με βάση τις οικονομικές επιδόσεις.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, ο κ. Σαμαράς έχει 43% πιθανότητες να νικήσει στις εκλογές και να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά την 25η Ιανουαρίου.

Τονίζοντας ότι και οι Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργός της Βρετανίας) αλλά και ο Μαριάνο Ραχόι (πρωθυπουργός της Ισπανίας) έχουν πιθανότητες να πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Λάσε Χολμποελ Νίλσεν εξηγεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ωφεληθεί στην εκλογική αναμέτρηση από την πρόσφατη μείωση της ανεργίας και του πληθωρισμού.
asew.jpg
Όπως εξηγεί η Goldman Sachs, η οποία βασίστηκε για αυτό το μοντέλο στις ψήφους των ανεπτυγμένων οικονομιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, οι πιθανότητες επανεκλογής μιας κυβέρνησης αυξάνουν από τη βελτίωση των μισθών, την επιβράδυνση του πληθωρισμού και τη μείωση της ανεργίας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top