ΒΟΜΒΑ Σουλτς: Οι ελληνικές κυβερνήσεις και όχι η ΕΕ επέβαλαν τα μέτρα λιτότητας

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει ο μύθος της υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης

ΒΟΜΒΑ Σουλτς: Οι ελληνικές κυβερνήσεις και όχι η ΕΕ επέβαλαν τα μέτρα λιτότητας

​Μια δήλωση που θα ανοίξει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, είπε… ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν τα επέβαλαν οι εταίροι και η τρόικα, αλλά οι πολιτικοί που διακυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Σούλτς αφού χαρακτήρισε ανυπόφορη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, τόνισε ότι «τα μέτρα λιτότητας αποφασίστηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και όχι από την Ε.Ε». Τόνισε μάλιστα ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί είναι απαράδεκτα .

Μιλώντας στην εκπομπή Petit Journal του Canal+, o κ Σουλτς είπε ότι δεν τον ανησυχεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπενθύμισε ότι το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ.

ΣΥΡΙΖΑ για Σουλτς: Καταρρέει ο μύθος της υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης

«Μια ακόμα δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου προστίθεται στην αποδόμηση της εκστρατείας φόβου και ψεύδους της ΝΔ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δήλωση του κ.Σούλτς, τονίζοντας πως «Ο μύθος της υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης καταρρέει. Οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχειά τους».

«Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Δείτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ (μεταξύ 17:30 και 20:30 το κομμάτι για την Ελλάδα)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top