��ο ακούσαμε και αυτό: Το ΔΝΤ… ανησυχεί για την υψηλή ανεργία στην Ελλάδα!

«Απέχει μίλια από τα προ κρίσης επίπεδα»

Το ακούσαμε και αυτό: Το ΔΝΤ… ανησυχεί για την υψηλή ανεργία στην Ελλάδα!
«Σε όλες τις χώρες η ανεργία πέφτει ενώ στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα» επισημαίνει ο σύμβουλος του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ, Πρακάς Λουνγάνι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, στην Ελλάδα το ποσοστό της ανεργίας απέχει... μίλια από το προ κρίσης επίπεδο καθώς στην Ελλάδα οι άνεργοι συνεχίζουν να αποτελούν το 25% του εργατικού δυναμικού, (σ.σ. έναντι 7-8% προ κρίσης).

ΕΕ: Η ελλάδα επανακάμπτει αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, στη χώρα μας καταγράφεται βραδεία αύξηση της απασχόλησης, με ρυθμούς χαμηλότερους από το προσδοκώμενο.

Η έκθεση τονίζει ότι η επιστροφή στα «προ κρίσης επίπεδα ανεργίας» συντελείται με βραδύτερους από το προσδοκώμενο ρυθμούς.

«Παρά το γεγονός ότι η απασχόληση κινείται πλέον θετικά, η αύξησή της παραμένει υπερβολικά μικρή και υπερβολικά βραδεία. Ιδίως η μακροχρόνια ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί καίρια πρόκληση για την ΕΕ. Με την επενδυτική επίθεση ύψους 315 δισ. ευρώ που εξαπολύουμε, φιλοδοξούμε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας» δήλωσε η επίτροπος, αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top