Κικίλιας στο STAR: Έχουν γίνει προσαγωγές για τζιχαντιστές-Είμαστε σε εγρήγορση

"Πρέπει να είμαστε ενωμένοι" τόνισε

Κικίλιας στο STAR: Έχουν γίνει προσαγωγές για τζιχαντιστές-Είμαστε σε εγρήγορση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του STAR, Live U , ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως οι ελληνικές αρχές και η αστυνομία είναι σε εγρήγορση, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

«Βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα για το θέμα των τζιχαντιστών στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ.Κικίλιας, προσπαθώντας ωστόσο, να καθησυχάσει τους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας την αναγκαιότητα της πρόληψης.

«Πρέπει ενωμένοι και με σοβαρότητα και στρατηγική να αντιμετωπίζουμε τα εθνικά και τα σοβαρά θέματα» τόνισε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα συνεργάζεται στενά τόσο με τους νατοϊκούς, όσο και με τους Ευρωπαίους συμμάχους της.

Κληθείς να απαντήσει, αν υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ο κ.Κικίλιας δεν απέκλεισε τίποτα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι πέρασμα, ενδεχομένως κάποιων μεμονωμένων περιστατικών από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης προς την Συρία και το Ιράκ. Στα πλαίσια αυτά, υπάρχουν άτομα, τα οποία ετησίως παρακολουθούμε και για τα οποία συνεργαζόμαστε με τις άλλες μυστικές υπηρεσίες».

Στην ερώτηση αν έχουν γίνει προσαγωγές για το θέμα αυτό, ο κ.Κικίλιας είπε «ναι, στα πλαίσια της εξωτερικής τρομοκρατίας, υπάρχει και �� απαραίτητος έλεγχος.
«Δεν έχουν γίνει όμως συλλήψεις» ξεκαθάρισε.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top