Χτυπά καμπανάκι ο Χαρδούβελης: «Όχι» σε πρόγραμμα ίσον «βρώμικη έξοδος» για Ελλάδα

Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν βγει, να συμφωνήσει σε εξάμηνη παράταση

«Το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό και λεφτά δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης στους FT, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστότητα αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και έκανε λόγο για «βρώμικη έξοδο» αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα τον Μάρτιο: «Χτυπώ καμπανάκι γιατί επικρατεί εφη��υχασμός όσον αφορά την άντληση κεφαλαίων για την πληρωμή των υποχρεώσεων μας και αυτός ο εφησυχασμός δεν δικαιολογείται. Εάν δεν είμαστε σε πρόγραμμα την 1η Μαρτίου, αυτό θα σήμαινε μια “βρώμικη έξοδο” (από το πρόγραμμα διάσωσης). Θα είμαστε μόνοι μας χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη».
ads.jpg
Ο ίδιος, απευθυνόμενος και στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, σημείωσε με νόημα: «Έξι μήνες θα μας εξασφάλιζαν αρκετό χρόνο για να κανονίσουμε μια “συνετή” έξοδο».
Ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι ο κίνδυνο ατυχήματος για την Ελλάδα παραμένει αλλά εξέφρασε τη�� αισιοδοξία ότι μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεδομένου ότι τα τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη: «Αν πιστέψω στην μακροπρόθεσμη προοπτική που λέει ότι η πολιτική ακολουθεί τις επιθυμίες του λαού, θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο ότι, βαθιά μέσα τους, αντιλαμβάνονται ότι η Ευρωζώνη προσφέρει έναν οδηγό στην χάραξη της στρατηγικής που θα διορθώσει αυτήν την χώρα».
«Πλέον πορευόμαστε σε λεπτή γραμμή» ξεκαθάρισε ο ίδιος, εξηγώντας πως στις εκδόσεις εντόκων του Δεκεμβρίου δεν συμμετείχαν ξένες τράπεζες καθώς πιστεύουν ότι «ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ υψηλός».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top