Απάντηση Σκουρλέτη σε Σταμάτη: Άγνοια για τα οικονομικά ο κύριος

Τον καλεί να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αβραμόπουλου

«Ο κ. Σταμάτης κάνει άλλη μία επίδειξη της ημιμάθειάς του» τονίζει ο Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον Δημήτρη Σταμάτη που αποκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «άσχετους και αδίστακτους».

«Αφού πρώτα μας έπεισε ότι δεν έχει ιδέα τι είναι τα έντοκα γραμμάτια και ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός, τώρα πέρασε στα πιο δύσκολα, τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες. Εκτός από την άγνοιά του στα οικονομικά, δεν αντιλαμβάνεται καν ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν αποφάσεις "ρουτίνας" αλλά πολιτικές αποφάσεις που διαμορφώνουν συνθήκες και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα» τονίζει ο εκπρόσωπο�� του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ουσία της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως κλείνει μια πηγή ανησυχίας για τη ρευστότητα των τραπεζών, αφού δεν θα χρειαστούν 20 δισ. τον Μάρτιο. Πολιτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δηλαδή το ένα τρίτο της τρόικας) στέλνει προφανές μήνυμα για πίστωση χρόνου στις διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι ο κ. Σταμάτης αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει για το αν «τοποθετείται απέναντι στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δίνει πράσινο φως στην ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων», ενώ στη συνέχεια καλεί τον υποψήφιο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ να απαντήσει στο αν στηρίζει ή όχι την πρόθεση του κ. Ντράγκι να προσφύγει σε «μη συμβατικά μέτρα» για την αγορά κρατικών τίτλων χρέους.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης καλεί τον κ. Σταμάτη να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και καταλήξει ρωτώντας εάν «τελικώς η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνονται ότι στην Ευρώπη έχει ανοίξει η συζήτηση της διαπραγμάτευσης ή παραμένουν θλιβεροί ουραγοί της γραμμής Μέρκελ».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top