Ανώτατο συντελεστή φορολόγησης 50% προανήγγειλε ο Τσακαλώτος

«Άρα περισσότεροι φόροι» σχολίασε με νόημα ο Ν.Δένδιας

​Συντελεστή φορολόγησης 50% προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24.

«Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%» είπε ο κ.Τσακαλώτος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει ακριβώς πως θα γίνει η χρήση του περιουσιολογίου και ποια θα είναι η θέση του σε αυτή την αλυσίδα, γεγονός που εύλογα δημιουργεί ερωτήματα.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο Νίκος Δένδιας και όταν ο υπουργός Άμυνας ακούγοντας τον κ.Τσακαλώτο, σχολίασε με νόημα πως, «άρα θα έχουμε περισσότερους φόρους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «βεβαίως σε ένα σημείο… αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

«Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο – το νεοφιλελεύθερο – που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει, όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο κ.Τσακαλώτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top