Θεοδωράκης: Στόχος μας η 3η θέση - Το μέλλον είναι στις κυβερνήσεις συνεργασίας

«Το ευρώ είναι το νόμισμα της Ελλάδας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»

«Ο κόσμος θέλει συνεργασίες, θέλει μεγάλες και ισχυρές κυβερνήσεις» υποστήριξε μιλώντας σε εκδήλωση του Ποταμιού στα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αυτή η χώρα έχει κακοπάθει από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ο ελληνικός λαός ανεξάρτητα από το αν ψηφίζει εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, θέλει στην πλειοψηφία του κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχει την αίσθηση ο κόσμος ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να αλλάξουν με 33 αριστερά η με 33 δεξιά, κάτι που δεν έχει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς. Τα προβλ��ματα της χώρας είναι τόσο μεγάλα που χρειάζεται μια συνεργασία του 51%, μια κοινωνική συνεργασία πολύ μεγάλη, μια συνωμοσία του καλού» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι στόχος του Ποταμιού είναι η τρίτη θέση στις εκλογές και πρόσθεσε ότι για το κόμμα του είναι «κόκκινη γραμμή» για μια συνεργασία η θέση της χώρας στην ευρωζώνη: «Αυτή η χώρα είναι Ευρώπη, το νόμισμα είναι ένα, το ευρώ, και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό κράτος, αλλαγή του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου και υποστήριξε ότι πρέπει να τελειώνει η Ευρώπη με τη λιτότητα.