Τσίπρας: λανθασμένη η εντύπωση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες δεν θα πληρώνουν φόρους

Στόχος η διεύρυνση της φορολογικής βάσης

«Είναι λανθασμένο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε διαδικτυακή συνέντευξη στην Αυγή, απαντώντας και σε ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί και μέσω twitter, αλλά διευκρίνισε ότι το κόμμα του και ο ίδιος θέλουν αναδιανομή και φορολόγηση του πλούτου.

«Με το δεν πληρώνω καθόλου φόρους δεν θα μπορεί το κράτος να σταθεί στα πόδια του», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τάχθηκε κατά της αύξησης φορολογικών συντελεστών, όπως της υπερφορολόγησης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, απάντησε ότι έχει στόχο να τον μειώσει, αλλά δεν μπορεί να τον καταργήσει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη σημαντική προτεραιότητα που αποτελεί για τον ίδιο η καταπολέμηση της διαφθοράς με ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα τεθούν υπό την εποπτεία του ίδιου, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, με κατάλληλη διοικητική δομή εντός της κυ��έρνησης.

Για τον δημόσιο τομέα επισήμανε : «Εμείς θέλουμε ένα παραγωγικό δημόσιο τομέα, θέλουμε αλλαγές και τομές που θα κάνουν ανταποδοτικό το ρόλο του δημόσιου τομέα» με κριτήριο την αποτελεσματικότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε ισοπεδωτική την αντίληψη του δημόσιου υπαλλήλου που εργάζεται σε ένα προνομιακό εργασιακό καθεστώς. «Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό κράτος» συμπλήρωσε.

Εξάλλου, εξέφρασε την πρόθεσή του να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στο κοινωνικό κράτος.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των κέντρων κράτησης και της δημιουργίας κέντρων ανθρώπινης φιλοξενίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρας μας.

Για την αστυνομία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «ανάγκη μίας συνολικής μεταρρύθμισης ώστε να εκδημοκρατιστεί και να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο και στο έργο της». «Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση, όχι αστυνομοκρατία» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι να αφοπλίσει την αστυνομία, αλλά να αφοπλίσει όσους έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές, και χαρακτήρισε αντισυνταγματικές της φυλακές Τύπου Γ'.

Αναφέρθηκε ακόμη για μία ακόμη φορά στην πρόθεσή του να προχωρήσει σε μία εξεταστική επιτροπή «για το πώς φτάσαμε στο Μνημό��ιο, χωρίς ρεβανσισμούς». Τις ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων ετών τις χαρακτήρισε ξεπούλημα για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, που δεν βοήθησαν στη μείωση του χρέους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top