Βαλαβάνη: Δεν θα υπάρξει πέμπτη αξιολόγηση, δεν θα πάρουμε τα 7,5 δισ. ευρώ

«Θα εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια» τονίζει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Βαλαβάνη: Δεν θα υπάρξει πέμπτη αξιολόγηση, δεν θα πάρουμε τα 7,5 δισ. ευρώ
Μπορεί το σίριαλ της πέμπτης αξιολόγησης της τρόικας να έχει πάρει «παράταση» για μετά τις εκλογές ωστόσο φαίνεται πως δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ αν επικρατήσει στις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να τελειώσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρέπει να τελειώσει η 5η αξιολόγηση. Η 5η αξιολόγηση δεν φέρνει φοροελαφρύνσεις, φέρνει αύξηση φόρων» τόνισε η υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών, η οποία τόνισε ότι θα ήταν αστείο να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα απεμπλακεί από το Μνημόνιο και μετά πως για να γίνει αυτό «πρέπει να περάσει και από άλλα τόσα μέτρα».

Η ίδια, στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταψηφίσει όλα τα μέτρα του Μνημονίου και ως εκ τούτου αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο να πάρουμε τα 7,5 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης;».

Όσον αφορά τις δανειακές ανάγκες της χώρας η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια, ενώ απάντησε και σε όσα είπε το ΥΠΟΙΚ για τη δυνατότητα χρήσης των εντόκων γραμματίων για άντληση ρευστότητας: «Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη στο τέλος του έτους να έχει έντοκα 15 δισ. ευρώ στο σύνολο. Πέρυσι έγινε δανεισμός 40 δισ. ευρώ με “ανακύκλωση”, φέτος προβλέπεται να φθάσουν τα 70 δισ. ευρώ». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top