«ΕΝΦΙΑ τέλος» το 2015 υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα εισπραχθούν οι δόσεις Γενάρη-Φλεβάρη;

Παππάς: Θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει αμέσως, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς στον Βήμα FM, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν θα εισπραχθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας για το 2015.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα αναθεωρηθεί και ο προϋπολογισμός: «Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει πίσω τα χρήματα που έχουν δοθεί (σ.σ.: για τον ΕΝΦΙΑ) και άφησε ανοικτό το θέμα με τις τελευταίες 2 δόσεις του φόρου του 2014. Ως γνωστόν, θα πρέπει να πληρωθούν τέλη Ιανουαρίου και τέλη Φεβρουαρίου και υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2014…

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο δίλημμα των εκλογών για τους ψηφοφόρους: «Το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ ισχύει ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top