Μεϊμαράκης: Οι αναποφάσιστοι μπορεί να φέρουν ανατροπή στην κάλπη

«Μεγάλο ποσοστό εξ αυτών θα αποφασίσει τις τελευταίες ώρες»

Μεϊμαράκης: Οι αναποφάσιστοι μπορεί να φέρουν ανατροπή στην κάλπη
Η μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων εκτιμά ότι θα καθορίσει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Μεϊμαράκης.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, οι οποίοι είναι πολύ μεγάλη δεξαμενή, που θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα και από αυτούς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα αποφασίσει την Παρασκευή και το Σάββατο προ των εκλογών και ένα άλλο ποσοστό την Κυριακή το πρωί» τόνισε στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης θύμισε το εκλογικό «θρίλερ» του 2000 με τη ΝΔ, που -αν και κατέγραφε πρωτιά σε όλες τις δημοσκοπήσεις- στο τέλος έχασε με 1,5 μονάδα διαφορά.

«Συμπερασματικά, τις ημέρες που μας μένουν μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες όλα μπορούν να συμβούν, είναι ανοιχτά όσο ποτέ άλλοτε» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι αυτή την φορά η κοινωνία θα κατακρίνει όποιο κόμμα επιχειρήσει να υιοθετήσει «τις κραυγές και τις ακραίες χωρίς λόγο εντάσεις», ενώ αναφορικά με το θέμα του Grexit είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην απαντήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα και να διαλύσει αυτό το φόβο, αντί να απαντήσει καλλιεργεί μια άποψη ότι η ΝΔ επενδύει στο φόβο. Όσοι μας παρακολουθούν πρέπει να ξέρουν ότι εκλογές γίνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ποτέ δεν υπάρχουν τέτοιου μεγέθους αβεβαιότητες και αστάθειες σε ολόκληρο το σύστημα της ευρωζώνης. Γιατί δεν υπάρχουν; Γιατί ποτέ κανένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν έχει πει ότι θα αμφισβητήσει τις συλλογικές γενικές συμβάσεις που έχει υπογράψει και έχει δεσμεύσει η χώρα. Αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απαντήσει ευθέως και να πει ότι θα σεβαστεί αυτές τις συμβάσεις, οπότε θα διαλυθούν οι όποιοι κίνδυνοι, επιμένει να διατηρεί αυτή την ασάφεια και με γενικόλογες απαντήσεις να προκαλείται ο φόβος παντού. Δεν είναι ανάγκη να το καλλιεργήσει αυτό η ΝΔ».

Τέλος, αναφορικά με την επιλογή του να επιμείνει στην «μάχη του σταυρού» στην Β’ Αθήνας παρά τις πληροφορίες ότι του προτάθηκε μια θέση στο Επικρατείας απάντησε λέγοντας πως «Διότι είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Εγώ είμαι άνθρωπος της μάχης, είμαι άνθρωπος της αρένας. Μ’ αρέσει η μάχη, μ’ αρέσει η εκλογική διαδικασία, θεωρώ ότι τώρα, πολύ περισσότερο, που δημοκοπικά η ΝΔ δεν κατέγραφε πρωτιά θα ήταν ένα μήνυμα απαισιοδοξίας να έδειχνα ότι πάω να βολευθώ στο Επικρατείας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top