Α. Σαμαράς: «Η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη»

«Η Ιονία Οδός βάζει τέλος στην απομόνωση της περιοχής»

Α. Σαμαράς: «Η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη»

​Το κομμάτι της Ιονίας Οδού που ενώνει την Άρτα με τα Ιωάννινα, επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο.

«Όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός για την Ιονία Οδό σε συνομιλία του με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια στο έργο.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε το Δήμο Άρτας, όπου συζήτησε με τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είμαστε εδώ ��αι αγωνιζόμαστε, γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι. Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική», δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα με τη Ρωσία θα λυθεί και θα αυξηθεί η ζήτηση για τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων, ενώ κατέγραψε και τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top