Handelsblatt: Ας μάθει ο Τσίπρας ότι οι συμβάσεις είναι δεσμευτικές

«Μια νίκη του θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ευκαιρία για την Ελλάδα»

Handelsblatt: Ας μάθει ο Τσίπρας ότι οι συμβάσεις είναι δεσμευτικές
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει εάν μάθει ότι οι συμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι δεσμευτικές, εκφράζει η Handelsblatt σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ένας ανανεωτής της Ελλάδας;».

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, «η γερμανική πολιτική θέλει να αποτρέψει με κάθε μέσο μία εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα».

Σε αυτό το γεγονός, μάλιστα, αποδίδεται και η «κρυφή απειλή», σχολιάζει ο αρθρογράφος, που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα προς τους έλληνες ψηφοφόρους περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση και ακύρωνε τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στη συνέχεια, «μία νίκη του χαρισματικού Τσίπρα ενδέχεται να αποτελέσει πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα. Οι πολιτικοί των κατεστημένων κομμάτων είναι αυτοί που ευθύνονται για το υπέρογκο κρατικό χρέος, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που δεν καλύπτονταν από την αύξηση της παραγωγικότητας, τον υπερδιογκωμένο κρατικό μηχανισμό, το ασφυκτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, τα πολυάριθμα φορολογικά προνόμια, τα λανθασμένα στατιστικά, την τσαπατσουλιά του κτηματολογίου και την έλλειψη μία λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί μία ευκαιρία στον αριστερό νεοεισελθόντα».

Πάντως, η γερμανική εφημερίδα ξεκαθαρίζει στον Αλέξη Τσίπρα πως οι συμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων δεσμεύουν και τις επόμενες, δείχνοντας σαφως προς το Μνημόνιο: «Θα ήταν λάθος να εκταμιευθούν τα χρήματα στήριξης ακόμη και στην περίπτωση που αυτή η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις συμφωνίες που διαπραγματεύθηκαν οι προκάτοχοί της και αντιστρέψει μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας θα πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις είναι δεσμευτικές». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top