Ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει χέρι» στο ΥΠΟΙΚ:Δεν έχετε δικαίωμα να παρεμβαίνετε στις εκλογές

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τα ομόλογα του Μαρτίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει χέρι» στο ΥΠΟΙΚ:Δεν έχετε δικαίωμα να παρεμβαίνετε στις εκλογές

Την αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσε η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων τον Μάρτιο.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «πολιτική απρέπεια» την απάντηση του υπουργείου στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «το Υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές».

«Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις Προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει «προφανώς όχι γιατί το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συντάκτες της ανακοίνωσης «είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη. Γι' αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας».

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου κατηγορεί το υπουργείο, γιατί επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. «Μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι "η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγ��ο". Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top