Δ. Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ»

«Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της εκτός ΕΕ»

Δ. Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ»

​Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της εκτός ΕΕ, με μια νέα κοινωνική οργάνωση και λαϊκή εξουσία εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και επεσήμανε ότι η όποια διαπραγμάτευση γι’ αυτό σημαίνει και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο γ.γ του ΚΚΕ, υποστήριξε ακόμα ότι είναι άλλο πράγμα να βγει μια χώρα από την ΕΕ με δική της απόφαση και άλλο να την βγάλουν, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και όχι ακόμα κυρίαρχες, που κάνουν λόγο για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με χώρες που θα είναι εκτός ευρωζώνης, αλλά εντός ΕΕ.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι στην περίπτωση που η χώρα βγει από την ΕΕ, δεν θα είναι μόνη της και θα μπορεί να συνάψει ισότιμες σχέσεις με άλλες χώρες, με προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει μια νέα κοινωνική οργάνωση.

Ο κ. Κουτσούμπας παραδέχθηκε πάντως ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι συνθήκες για λαϊκή εξουσία και ότι μια τέτοια μετάβαση σημαίνει και αρκετές δυσκολίες.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα των εκλογών, ο γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς όπως είπε αρκετά κόμματα, εκτός του κομμουνιστικού, έχουν κοινή κατεύθυνση στο πρόγραμμα και στην στρατηγική τους.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με συνεχείς κωλοτούμπες έχει πάρει πλέον τη θέση του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι άλλο πράγμα η προσαρμογή και ο εκσυγχρονισμός ενός προγράμματος και άλλο από το “σκίσιμο του μνημονίου” να πηγαίνεις στον “έντιμο συμβιβασμό”», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν απέκλεισε επίσης τον σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, αν και παραδέχθηκε ότι ακόμα οι συνθήκες για κάτι τέτοιο δεν είναι ώριμες και είναι πιο πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό είτε τη ΝΔ, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά, ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν, ούτε να δώσει ανοχή, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρ�� λαϊκή αντιπολίτευση που θα δρα με όλους τους τρόπους.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το ΚΚΕ έχει ήδη έτοιμες προτάσεις νόμου που θα φέρει στη Βουλή και δεσμεύθηκε να υπερψηφίσει οποιοδήποτε μέτρο είναι προς όφελος του λαού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top