Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα χρειάζεται Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση»

Κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «ευχολόγια»

«Η χώρα, χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στην Αθηναΐδα, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις αλλά και να ξεκινήσουν υπεύθυνες και μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Έχουμε καθαρή πολιτική ταυτότητα, το Κίνημά μας των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αυτή είναι εγγύηση για όποια συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο». «Ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να διασφαλίσω αυτή την πλατιά συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου των δημοκρατών και σοσιαλιστών στην χώρα μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως κατάθεση ψυχής δίνοντας απαντήσεις για όλα.

Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση του χαρακτηρίζοντάς τον «προπονητή της εξέδρας» και κάλεσε τους υποψηφίους του Κινήματος να πουν παντού «ότι η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν.

Κατέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί υπηρετεί την πελατειακή λογική, και ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό. «Το ΚΙΝΗΜΑ μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση. Με απλό τρόπο λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. Αύριο πρόκειται να μιλήσει στην Λαμία.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top