Βενιζέλος: δεν θα δεχθούμε να βάλει όρο ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει συγκυβέρνηση

«Άλλο να υφίστασαι τις συνέπειες τα λιτότητας και άλλο της χρεοκοπίας»

Βενιζέλος: δεν θα δεχθούμε να βάλει όρο ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει συγκυβέρνηση

Αρνητικά απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο ερώτημα του Star που του υπέβαλε Γιάννης Ευσταθίου για το εάν θα δεχθεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εάν δεν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, με δεδομένο ότι έχει διαμηνυθεί δημοσίως από την ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος ότι «με τη ΝΔ του Σαμαρά και με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» δεν συνεργαζόμαστε.

«Δεν έχουν γίνει αυτά ούτε στα δορυφορικά κόμματα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης Φαντασθείτε τι έχει να γίνει αν τα κόμματα ορίζουν ποιον θέλουν για αρχηγό άλλου κόμματος… Έτσι πάμε σε πρόσωπα που δεν έχουν θέση ευθύνης… Το ζήτημα της χώρας είναι αν θα ανακτήσει η χώρα τη θέση που της αξίζει, αν θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού ή αν θα γίνει θεατής των εξελίξεων».

Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι τη δεκαετία του ‘ 90 80 χώρες χρεοκόπησαν αλλά η Ελλάδα στην πρόσφατη κρίση βρήκε χρηματοδότηση άνω των 200 δις ευρώ.

«Το ζητούμενο είναι να μην υποστούν οι Έλληνες τις συνέπειες της χρεοκοπίας. Είναι άλλο να υφίστασαι τις συνέπειες της λιτότητας και άλλο τις συνέπειες της χρεοκοπίας. Είναι άλλο να χάνεις το 30% και άλλο το 90%» τόνισε. Ανέφερε επίσης ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα έχει αρνητικές συνέπειες την ίδια ώρα που «έχουμε ένα τουρισμό όπου πηγαίνει θαυμάσια με το ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top