Σαμαράς: Έρχονται μεγάλες ανατροπές με το πρόγραμμα 2015-21 της ΝΔ

«Να ενωθούμε όλοι για να κερδίσουμε τον λαϊκισμό»

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της χώρας μέχρι το 2021 παρουσίασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του έκανε άνοιγμα στους πολίτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρους που αντιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου «να νικηθεί ο λαϊκισμός».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «κοσμογονία» αλλαγών που έγινε τα τελευταία 2,5 χρόνια, αναφέρθηκε σε μεγάλες ανατροπές με την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, των φορολογικών μειώσεων σε ορίζοντα μερικών ετών και της συγκρότησης ενός κ��ινωνικού κράτους «που θα θωρακίζει τον αδύναμο και δεν θα σκορπίζει τις συντάξεις παντού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη σε μία χώρα όταν λυγίζει κάτω από τα φορολογικά βάρη, ειδικά όταν οι γειτονικές χώρες προσελκύουν επενδύσεις χάρη στη μείωση των φορολογικών συντελεστών» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει τα επίπεδα ευημερίας που είχε πριν την κρίση, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς προτεραιότητας για την αύξηση του ΑΕΠ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποίοι είναι ο αγροτικός τομέας , ο τουρισμός, η ενέργεια και το περιβάλλον η έρευνα- τεχνολογία, η ναυτιλία, το διαμετακομιστικό εμπόριο και μεταφορές και η βιομηχανία φαρμάκων.

Συνολικά, όπως είπε, με την ανάπτυξη των συγκεκριμένων τομέων θα προστ��θούν 54 δις ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας και θα δημιουργηθούν 750.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2021.

«Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Όπως ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ, προβλέπεται μείωση των φορολογικών συντελεστών με τον ανώτατο να υποχωρεί στο 33%, από το 45% που ήταν προ της κρίσης, ενώ προσωπικό του στοίχημα χαρακτήρισε τη μείωση των φορολογικων συντελεστών με στόχο να πέσει στο 15% ο ενιαίος φόρος επιχειρηματικών κερδών. «Θυμηθείτε το, αυτό θα είναι η μεγάλη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα και στην προσέλκυση επενδύσεων».

Εξήγγειλε ακόμα την επέκταση καταβολής ΦΠΑ μόνο όταν έχει πληρωθεί το τιμολόγιο, την κατάργηση του τεκμηρίου διαβίω��ης, την κατάργηση του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία , την καθιέρωση κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Όσον αφορά στο ερώτημα από «πού θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά», που ο ίδιος έθεσε, συμπλήρωσε:

«Με τη βοήθεια χρέους, καθώς οι στόχοι που μας έχουν βάλει για τα πλεονάσματα των επομένων ετών έχουν επιτευχθεί θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ανταμοιβή των θυσιών ».

Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι «όλα αυτά είναι συμβατά με τους στόχους μας αρκεί να βγούμε ομαλά από το μνημ��νιο, με τη βοήθεια χρέους. αλλά και χωρίς να υπάρξει εμπλοκή στις σχέσεις με την Ευρώπη».

Για το τελευταίο ζήτημα, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «θα καταλήξουν να ζητάνε χρήματα από εκείνους ακριβώς με τους οποίους συγκρούονται».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και λέγοντας ότι «δεν μπορεί να βρει συμμάχους ούτε στους γύρω τους, ούτε μέσα στις γραμμές του, ούτε με αυτούς που ψήφισαν μαζί του για να πάει η χώρα σε εκλογές», για να προσθέσει: «Είναι φάντασμα, δεν είναι όραμα»!

Καταλήγοντας, έκανε άνοιγμα σε πολίτες από άλλους ιδεολογικούς χώρους (με προφανή αλλά μη αναφερόμενο στόχο όσους προέρχονται από την Κεντροαριστερά), τονίζοντας: «Δεν μένει παρά να ενωθούμε όλοι για να τους κερδίσουμε. Θα νικήσουμε τον λαϊκισμό. Θα νικήσει η Ελλάδα της ανάπτυξης … Σε αυτές τις εκλογές δεν θα κερδίσει η ΝΔ, θα κερδίσει η Ελλάδα με τη ΝΔ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top