Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ, αλλά ρυθμιστής των εξελίξεων

Προεκλογική ομιλία στην Παλλήνη

​«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο εγγυητής και ο ρυθμιστής των εξελίξεων, θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στις 26 Ιανουαρίου». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην προεκλογική του ομιλία στην Παλλήνη, το βράδυ της Παρασκευής, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για την αναγκαιότητα να υπάρξει μετά τις εκλογές εθνική συνεννόηση, συναίνεση και ενότητα.

Ο κ.Βενιζέλος, αν και όπως είπε η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά από το 2009, και «είμαστε ένα βήμα πραγματικά πριν τη νέα σελίδα και την έξοδο από το μνημόνιο, εντούτοις κινδυνεύουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό αν δεν συνεννοηθούμε μεταξύ μας».

«Είναι κρίμα από τον Θεό να μην κάνουμε το ένα βήμα μπροστά και να κάνουμε τα πολλά βήματα πίσω ,καταστρέφοντας όσα είχαμε χτίσει» είπε με νόημα .

Ο κ.Βενιζέλος «κατήγγειλε» τόσο την τακτική του εκφοβισμού όσο και των εύκολων ψεμάτων, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ που δεν δέχτηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως δεν την δέχτηκε για να διατηρείται η τυφλή πόλωση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε την πρόταση για συνεργασίες που είχε απευθύνει στις διπλές εκλογές του 2012, διευκρινίζοντας ότι ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν πρότεινε κυβέρνηση μόνο του με τη ΝΔ ασχέτως αν κατέληξαν έτσι τα πράγματα, αλλά ότι ήθελε και τη ΔΗΜΑΡ, που μπήκε και βγήκε, και τον ΣΥΡΙΖΑ που ποτέ δεν ήρθ��.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ, δεν διεκδικεί μια θέση σε οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία, δεν διεκδικεί κυβερνητικούς θώκους», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως το ζήτημα δεν είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση «αλλά η αποδοχή της δικής μας εθνικής στρατηγικής, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ασφαλή λύση».

Ο κ.Βενιζέλος άφησε αιχμές για το ΠΟΤΑΜΙ, χωρίς να το κατονομάσει, λέγοντας ότι «κάποιοι που εμφανίζονται ως συνέχεια της παλιάς ΔΗΜ.ΑΡ διεκδικούν μια ετερόκλητη κοινοπραξία από κάποιους που δηλώνουν απολίτικοι, άλλοι νεοφιλελεύθεροι, άλλοι παλιά στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ με το επιχείρημα ότι είναι νέοι και ωραίοι», κάνοντας παράλληλα λόγο για φαινόμενα «πολιτικού τ��χοδιωκτισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top