Παπανδρέου από Τρίπολη: Δεν είμαστε πατερίτσα της δεξιάς

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-Αισιόδοξος για την πορεία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ

Παπανδρέου από Τρίπολη: Δεν είμαστε πατερίτσα της δεξιάς

​Με το σύνθημα “Πάμε”, ξεκίνησε την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τους πολίτες να πορευτούν και πάλι μαζί του για να «χτίσουμε το νέο, το καινούργιο».

«Είμαστε κίνημα πρωταγωνιστικό, προοδευτικό και όχι πατερίτσα της δεξιάς, ούτε ουραγός μιας αριστερής συντήρησης» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος πλέον του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ποτέ δεν μας λύγισαν. Μόνο μας πείσμωσαν!».

Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί όπως είπε υποσχέθηκε πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα, αλλά δεν το έπραξε, αντιθέτως «το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί δίμηνη παράταση μετά το τέλος της οποίας η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στον αέρα. Απέτυχαν να διασφαλίσουν την ομαλή ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης και απέτυχαν να θέσουν τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας». Επίσης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση πως αντί να φροντίσει την ομαλή έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα Στήριξης, επέλεξε να συμμετάσχει «σε αντιμνημονιακά καλλιστεία με την αντιπολίτευση» .

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μάς λένε ότι αυτοί μόνο μπορούν και θα χορέψουν τις αγορές στον ρυθμό τους. Πρώτος εγώ ως πρωθυπουργός άσκησα σκληρή κριτική στις αγορές. Το 2010 μπορούσα με μία απόφαση να δημιουργήσω τεράστια προβλήματα στις αγορές και στη διεθνή οικονομία. Όμως, το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα θα ήταν η ίδια η Ελλάδα. Η ελλη��ική οικογένεια. Οι έξω θα ζούσαν αναταραχή, εμείς θα ζούσαμε εθνική τραγωδία» είπε με νόημα.

Σχολάζοντας τα περί Grexit. ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι το τέρας της ανασφάλειας μπορεί και πάλι να καταβροχθίσει την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ακόμα μία φορά τους 3 βασικούς άξονες του Ελληνικού Σχεδίου που είναι:

1. Απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα.

2. Ανθρωπιά και αλληλεγγύη, απέναντι στις διαχρονικές ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας που αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, που βλάπτουν την κοινωνική συνοχή και αφήνουν μόνιμα στο περιθώριο ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους.

3. Βιώσιμη ανάπτυξη. Να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να προσαρμοστεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η κοινοβουλευτική μάχη για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα κερδηθεί και κάλεσε όλους σε συστράτευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top