Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά: Απέτυχες να οδηγήσεις τη χώρα εκτός Μνημονίου

Απαντά στην αναφορά για το «λεφτά υπάρχουν», με αναφορά σε «Ζάππεια»

Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά: Απέτυχες να οδηγήσεις τη χώρα εκτός Μνημονίου
Δριμεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την χθεσινή προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Μαρούσι.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «απέτυχε να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια», χαρακτηρίζοντάς τον «μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στην πορεία προς το χάος την π��ρίοδο 2004-2009».

Παράλληλα, απαντά στην αναφορά του πρωθυπουργού για το «λεφτά υπάρχουν», κάνοντας λόγο για υποσχέσεις «σε αλλεπάλληλα Ζάππεια».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

«Ο πρωθυπουργός που απέτυχε να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, το μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009 και δήλωνε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 4%-4,5%, ο κ. Σαμαράς, ο πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί 18 δισ. σε ισοδύναμα σε αλλεπάλληλα Ζάππεια, θυμήθηκε σήμερα τις αλησμόνητες αντιμνημονιακές εποχές του, την περίοδο 2009-2012.

Για τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με σημερινή ομιλία του, για το Μνημόνιο φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου και το "λεφτά υπάρχουν". Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι το 2009 η Ελλάδα βρέθηκε ταυτόχρονα στο σημείο να έχει:

• και ύφεση στο -4%,
• και δημόσια διοίκηση διαλυμένη από το ρουσφέτι,
• και χρέος πάνω από 300 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο (αύξηση 130 δισ. σε μόλις 5 χρόνια),
• και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. όπως μάθαμε αργότερα,
• και αβυσσαλέο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 14%,
• και, το κυριότερο, θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας, μετά τα όσα είχαν δει οι εταίροι μας και οι αγορές την πενταετία, 2004-2009.

Οι εμπρηστές της χώρας δεν θα κρυφτούν. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Δεν θα πούμε άλλη μία "αλήθεια", γιατί όλοι σε αυτές τις εκλογές μιλάνε για "αλήθειες". Τα γεγονότα θα φωνάξουμε. Τα γεγονότα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top