Εκλογές 2015: Μάθετε τι θα ψηφίσετε με μία… εφαρμογή!

Δείτε τον Ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου

Οι εκλογές πλησιάζουν και -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- οι αναποφάσιστοι παραμένουν ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Αν είστε ένας εξ αυτών, μην ανησυχείτε: ήρθε η εφαρμογή που θα σας ενημερώσει για το... τι θα ψηφίσετε!

Πρόκειται για τον Ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου, μια ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων.

Το ερωτηματολόγιο που απαντούν οι ενδιαφερόμενοι έχει σχεδιαστεί από ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ οι θέσεις των κομμάτων έχουν κωδικοποιηθεί από ερευνητική ομάδα ειδικών βάσει του πολιτικού προγράμματος, της κομματικής ταυτότητας και των δημοσίων δηλώσεων των στελεχών τους.

Το τελικό αποτέλεσμα, μετά και την απάντηση και των 31 ερωτήσεων, παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων ή υποψηφίων με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή κάνοντας κλικ στο helpmevote.gr.

Αντιδράσεις από ΝΔ

Ήδη, πάντως, έχουν ξεσπάσει και οι πρώτες κομματικές αντιδράσεις για τον Ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης κατήγγειλε ότι η εφαρμογή προωθείται από το τμήμα social media του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει ως αυταρχική τη ΝΔ.
mour.jpg
«Θα καταγγελθεί αρμοδίως» έγραψε στο facebook ο κ. Μουρούτης, δημοσιοποιώντας τα email των καθηγητών που βρίσκονται επικεφαλής της έρευνας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top