Βενιζέλος από τη Λάρισα: Η κοινωνία θέλει συνεργασίες

«Εγγυητικός ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ» για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα κρίνει την κατάταξη των κομμάτων, επισήμανε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στην θεσσαλική πόλη και αργότερα σε κομματική ομιλία, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

"Το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Δεν έχει κριθεί το ζήτημα αυτό. Έτσι δεν είναι; Έχει ένα ενδιαφέρον το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί αυτό συνδέεται με το μπόνους των 50 εδρών, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και πώς μπορούν να διαμορφωθούν συνεργασίες", είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότ�� "η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη θέση, η κοινωνία δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός. Θέλει συνεργασίες. Ούτε κυβερνιέται ο τόπος με τεχνητές αυτοδυναμίες". Επίσης, αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στη χώρα αν δεν υπάρχει ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και βρεθούν να συγκυβερνούν, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμα, ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου είναι τελικά μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν έχει κριθεί ακόμα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός. Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "κυβερνητικός μπαλαντέρ", λέγοντας ότι "θέλουμε άλλοι να μετάσχουν στην ευθύνη της εθνικής στρατηγικής".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top