Ο άνθρωπος που καταδίκασε τον Άκη αναλαμβάνει την υπόθεση Καρατζαφέρη

Στα χέρια του προέδρου εφετών Χρ.Κατσιάνη ο φάκελος με τις μίζες

Ο άνθρωπος που καταδίκασε τον Άκη αναλαμβάνει την υπόθεση Καρατζαφέρη

O πρόεδρος του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τις «μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα σε πρώτο βαθμό, Χρήστος Κατσιάνης αναλαμβάνει τελικά ως ειδικός ανακριτής το χειρισμό της έρευνας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη, με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών.

Πιο συγκεκριμένα, ο εφέτης ειδικός ανακριτής αναλαμβάνει την διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξετάσει τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες (κακούργημα) και της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία (πλημμέλημα) για τα οποία κατηγορείται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ.Καρατζαφέρης φέρεται να έλαβε 1,6 εκ. ευρώ σε δυο δόσεις τα έτη 2007 και 2008 μέσω της υπεράκτιας εταιρίας CATALINA LTD από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Τσάτσο, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο ήταν μεσολαβητές στην πώληση των ελικοπτέρων Super Puma. Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες οι δύο επιχειρηματίες και ακόμη τρεις απόστρατοι αξιωματικοί έχουν κληθεί να ��πολογηθούν για βαρύτατα κακουργήματα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που ερευνά την υπόθεση προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top