Καλύβης: Απόπειρα χειραγώγησης των ψηφοφόρων οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων

«Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με Ποτάμι και κόμμα Γ. Παπανδρέου

Οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υπέρ της συνέχισης της σημερινής πολιτικής, «εντάσσονται σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος και είναι απόπειρες καθορισμού μιας στρατηγικής διαπραγμάτευσης με την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζει ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o κ. Καλύβης σημειώνει πως ο δυνάμεις αυτές δεν κατανοούν, ότι αν ο ελληνικός λαός επιλέξει με την ψήφο του μια άλλη πολιτική, τότε αυτή θα εφαρμοστεί και όχι αυτές που υποδεικνύονται από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι ή το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, και τους ΑΝΕΛ ο κ. Καλύβης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλει, ούτε θα συνεργαστεί με δυνάμεις που εντάσσονται σε αυτό που λέμε μνημονιακό τόξο» και δηλώνει ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία ώστε «ο συσχετισμός δυνάμεων να μην μας εμποδίζει στην εφαρμογή της πολιτικής μας».

Αναφορικά με το προσωπικό που θα απαιτηθεί προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του για την μεταρρύθμιση του κράτους, ο κ. Καλύβης σημειώνει ότι το κόμμα του δεν θα οδηγήσει σε πολιτικές εφόδου στο κράτος, αλλά σε μια διαδικασία μεγάλων μεταρρυθμίσεων, κυρίως με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας. Συνεπώς, τονίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να περάσει μια λογική να εμπιστευτούμε μόνο τους δικούς μας, αλλά κάθε εργαζόμενο που θέλει να συμβάλει σε μια μεγάλη τομή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top