Τ��ίπρας σε Corriere della Sera: Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον κίνδυνος αλλά πρόκληση για αλλαγή»

Τσίπρας σε Corriere della Sera: Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη
«Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη» ξεκαθαρίζει σε άρθρο του στην Corriere della Sera ο Αλέξης Τσίπρας.

O κ. Τσίπρας δηλώνει πως ο ελληνικός λαός και η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την διάσωση του ευρώ και τονίζει πως το κόμμα του «δεν θεωρείται πλέον ένας κίνδυνος, όπως το 2012, αλλά μια πρόκληση με στόχο την αλλαγή».

«Είναι αδύνατον να σωθεί το ευρώ όταν το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου. Αλλά το χρέος είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα, όχι μόνον ελληνικό, και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση να βρει μια βιώσιμη λύση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτιμά πως μία νίκη του κόμματος του «θα δώσει νέα ώθηση στις δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την αλλαγή».
affe.jpg
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενσαρκώνει την προσδοκία μιας αλλαγής πορείας πλεύσης για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία δεν πρόκειται να βγει από την κρίση, χωρίς μια βαθιά αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της. Αφού η Ελλάδα κατέληξε σε αδιέξοδο, η σημερινή Ευρώπη πρόκειται να έχει το ίδιο τέλος» υπογραμμίζει ο ίδιος, σχολιάζοντας τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με τη φράση «ο λαός ξέρει να ξεχωρίζει τα ψεύδη από την αλήθεια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αυτά τα σενάρια διακινούνται «από μια μικρή μειοψηφία των χωρών-μελών, η οποία προσκολλάται στη συντηρητική ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης, και μια μερίδα του λαϊκίστικου τύπου» και προσθέτει: «Όπως ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα, αυτές οι φήμες δεν πείθουν, πλέον, κανέναν».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να προσφέρει «εκτός από την υποδούλωση στις διδαχές μιας επιζήμιας και αποτυχημένης λιτότητας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top