Ευ.Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το e-mail Χαρδούβελη

"Πρέπει να υπάρξει διαγραφή του χρέους" τόνισε

Ευ.Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το e-mail Χαρδούβελη

​Την ανάγκη διαγραφής ενός μέρους του ελληνικού χρέους επανέλαβε σήμερα Τετάρτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την εξουσία δεν θα ληφθούν τα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση.

«Το πρώτο πράγμα που δεν θα κάνει (εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ), είναι να εφαρμόσει το e-mail του κ. Χαρδούβελη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Θα έχουμε μια κυβέρνηση σε διαφορετική βάση, με διαφορετικές αξίες, με διαφορετικές αναλύσεις για την οικονομία. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε σχεδόν ό,τι έχει πει η κυβέρνηση».

«Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει διαγραφή του χρέους. Εγώ δεν ξέρω σοβαρό οικονομολόγο που να λέει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο. Και είναι προς όφελος όλων των χωρών. Σας θυμίζω, το 1953 χαρίσαμε το χρέος στη Γερμανία, δεν έχασαν ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Βρετανοί φορολογούμενοι, ούτε θα χάσουν οι φορολογούμενοι της Γερμανίας και της Ολλανδίας αν χαριστεί ένα μέρος του χρέους στην Ελλάδα, γιατί θα έχουμε μια ευρωζώνη που θα φύγει από την κρίση, θα έχει ανάπτυξη», συνέχισε ο κ.Τσα��αλώτος.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για την Κουμουνδούρου αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Θα υπάρχουν εμβληματικές παρεμβάσεις από την πρώτη εβδομάδα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν στέγαση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ.Τσακαλώτο, είναι απαράδεκτο και παράλογο να λέει κάποιος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, καθώς πάντα οι πολίτες όλης της Ευρώπης και όλων των λαών έχουν επιλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top