Μακρόν (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ

«Γαλλία και Γερμανία να καταβάλλουν από κοινού προσπάθειες για την ανάκαμψη»

Μακρόν (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ
«Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνησή της» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.

«Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να ορίσει κυρίαρχα τους εκπροσώπους του, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις της χώρας τους», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, ο οποίος αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους: «Μπορεί ακόμη να εξελιχθεί, όμως, υπό τον ρητό όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις αναγκαίες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Μακρόν ζητά πιο έξυπνα διαμο��φωμένες δημοσιονομικές πολιτικές και τάσσεται υπέρ της κοινής προσπάθειας Γαλλίας και Γερμανίας για την ανάκαμψη της Ευρώπης.

«Η Γερμανία πρέπει να επενδύσει πολύ περισσότερο. Έχει μία επιτακτική υποχρέωση να το κάνει, όπως η Γαλλία έχει την επιτακτική υποχρέωση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις» προσθέτει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ πρέπει να λάβει επιθετικά μέτρα για τον πληθωρισμό. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top