Γ. Πεταλωτής: «Στο ΔΝΤ προσφύγαμε γιατί την επόμενη ώρα η χώρα χρεοκοπούσε»

Βολές στην κυβέρνηση Καραμανλή για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο

​Βολές εναντίον της ΝΔ και συγκεκριμένα της κυβέρνησης Καραμανλή εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Πεταλωτής, από την εκπομπή Live U του Star.

«Αν θεωρούμε ότι ο Παπανδρέου δημιούργησε την κρίση, τότε κάνουμε μια τελείως λάθος ανάγνωση της ιστορίας και πέφτουμε σ’ αυτό που προσπαθούν κάποιοι να μας επιβάλλουν, ότι δηλαδή η ιστορία του ελληνικού κράτους ξεκινά από το 2009 και μετά», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ για βοήθεια, ο εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ είπε ότι «στο ΔΝΤ προσφύγαμε ως ένα μέρος μηχανισμού ο οποίος δεν υπήρχε γιατί την επόμενη ώρα χρεοκοπούσε η χώρα», ενώ τόνισε ότι η χώρα αμαυρώθηκε στο εξωτερικό από τα πλαστά στοιχεία τα οποία έστελνε στην ΕΕ η κυβέρνηση Καραμανλή.

«Η χώρα δεν αμαυρώθηκε από τον Παπανδρέου. Η χώρα αμαυρώθηκε από τα πλαστά στοιχεία τα οποία έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή. Υπάρχει μία έκθεση του ευρωκοινοβουλίου η οποία πολύ συνειδητά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε στο ευρωκοινοβούλιο, όπου εξιστορεί ποια είναι η πραγματικότητα, πώς μπήκαμε στην κρίση λόγω της πολιτικής πριν το 2009 και πώς διαχειρίστηκε την κρίση ο κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα».

Ο κ. Πεταλωτής υπεραμύνθηκε της ιστορικής πλέον δήλωσης του Γ. Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν», ενώ επανέλαβε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εννοούσε ότι λεφτά υπάρχουν εφόσον αντιμετωπίζονταν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

«Ο Παπανδρέου δέχθηκε να διαχειριστεί αυτή την πολιτική κρίση χωρίς να πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο και μάλιστα δεχθήκαμε να αναλάβουμε ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, το οποίο εν γνώσει μας το αναλάβαμε γιατί ο τότε αντιμνημονιακός κ. Σαμαράς ήταν αλλού, ο δε αντιμνημονιακότατος κ. Τσίπρας ήταν επίσης αλλού», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε:

«Η πορεία του κ. Παπανδρέου είναι σημαντικά σταθερή. Ως υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα, τα οποία έβγαλαν την Ελλάδα από την απομόνωση που υπήρχε κατά διαστήματα, κάνοντας μια πολύ σημαντική εξωτερική πολιτική. Ως πρωθυπουργός ήταν εκείνος που πήρε τ��ν καυτή πατάτα και προσπάθησε να διαχειριστεί την κρίση, η οποία ήταν πρωτόγνωρη μετά τη Μεταπολίτευση».

Αναγνώρισε τέλος ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου επεσήμανε όμως ότι μεγεθύνονται και δεν προβάλλονται και τα θετικά που πέτυχε η κυβέρνηση αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top