Φ. Ολάντ: «Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις»

«Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους»

Φ. Ολάντ: «Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις»

​Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μίλησε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter, ο πρόεδρος ��ης Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι όποια κυβέρνηση εκλεγεί θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Ελλάδα.

Σε ερώτηση μάλιστα για το τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε:

«Αυτό είναι η Δημοκρατία. Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους, όμως , ταυτόχρονα, υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Αναφορικά δε με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ εναπόκειται στην ίδια και μόνον σε αυτή να αποφασίσει για το θέμα αυτό».

Μάλιστα αμφισβήτησε ότι το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο ανέφερε πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν θεωρεί πλέον ότι πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, απηχεί τις απόψεις της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Ο ίδιος άλλωστε την επόμενη Κυριακή θα έχει μια συνάντηση με την κα Μέρκελ, όπου, όπως είπε θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης και τις γαλλογερμανικές σχέσεις.

Ερωτηθείς τέλος για την άνοδο της νέο – αριστεράς στην Ευρώπη και κυρίως στο νότο, ο Φρανσουά Ολάντ είπε:

«Ελλάδα και Ισπανία έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για να παραμείνουν στο ευρώ, με αποτέλεσμα να ανέλθουν αριστερές δυνάμεις που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ριζοσπαστικές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top