«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον Ξηρό

Χαμός με ανακοινώσεις

​Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τη σύλληψη του Χρ��στόδουλου Ξηρού.

Αρχικά η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της είπε «Είναι ντροπή που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν συγχαρεί ακόμα την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, η κ. Μαρία Σπυράκη προέβη σε νέα ανακοίνωση επικρίνοντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία.

«Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από “αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο”;» ανέφερε η κ. Σπυράκη στην ανακοίνωσή της.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η Ν.Δ. την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας - εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;»

Με νέα ανακοίνωση η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έδωσε στη δημοσιότητα τα τέσσερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του δολοφόνου της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και απόσπασμα από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της κας Σπυράκη αναφέρει ότι μάρτυρες υπεράσπισης του Χ.Ξηρού είναι τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Δημήτρης Καρακώστας και Μανώλης Σαρρής.

Επίσης το απόσπασμα από το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ (σελ. 9) αναφέρει: Η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε «αγωνιστές και αγωνίστριες από διάφορα ρεύματα και οργανώσεις της κομμουνιστικής, της σοσιαλιστικής, της διεθνιστικής, της αντικαπιταλιστικής και αντιμπεριαλιστικής αριστεράς, το χώρο του δημοκρατικού πατριωτικού κέντρου, αλλά και τον επαναστατικό και τον ελευθεριακό χώρο...».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top