Ε. Βενιζέλος: «Θα αντιμετωπίσουμε τον Γ. Παπανδρέου, όπως του αρμόζει. Έλεος»!

Το ενδεχόμενο GREXIT που συζήτησε με τον Σόιμπλε το 2011

​Το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και όχι αν θα βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, έθεσε ως πυρήνα της προεκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Μάλιστα δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για τα συνεχή ερωτήματα που του θέτουν οι δημοσιογράφοι σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου και το νέο του κόμμα.

«Ο Γ. Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί όπως του αρμόζει ιστορικά, ηθικά, εθνικά, παραταξιακά. Έλεος», είπε, ο κ. Βενιζέλος.

Επανέλαβε επίσης ότι τον τρίτο πόλο μπορεί να τον εκφράσει μόνο το ΠΑΣΟΚ που όπως είπε «έ��ει τη γνώση, την εμπειρία και έχει δοκιμαστεί σκληρά στις απαιτήσεις που έχει ο ρόλος του εγγυητή της εθνικής σταθερότητας και στρατηγικής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές με προγραμματική συμφωνία, ενώ τόνισε ότι όλα είναι ανοιχτά για το κόμμα του την επομένη των εκλογών.

«Το συνέδριο θα είναι συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας», είπε με νόημα.

Τέλος, ο Ε. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην κρίσιμη εκείνη συνάντηση που είχε το 2011 με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στο υπόγειο ενός ξενοδοχείου της Πολωνίας με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Εξετάστηκε το σενάριο μιας “φιλικής” εξόδου από τ�� ευρώ με χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων και με την εφαρμογή μιας δέσμης χρηματοπιστωτικών περιορισμών, όπως οι περιορισμοί στις αναλήψεις κ.ο.κ. έως ότου ολοκληρωθεί η νομισματική αλλαγή. Η απάντησή μου ήταν ότι για εμάς αυτό ήταν αδιανόητο και επικίνδυνο, γιατί αφού ζήσαμε την εσωτερική υποτίμηση πρέπει να ζήσουμε αθροιστικά και τη νομισματική “εξωτερική” υποτίμηση. Με ευρύτερες επιπτώσεις -που ίσως να μη φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού για όλη την Ευρωζώνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top