Βενιζέλος: Ο λαός φέρει την ευθύνη για την επόμενη των εκλογών

Αιχμές για Παπανδρέου – Επίθεση σε Ποτάμι: Είναι η νέα ΔΗΜΑΡ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεματοφύλακας τηw εθνικής στρατηγικής» τόνισε σε συνάντηση με τους γραμματείς των ΝΕ και τους γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος νωρίτερα το Σάββατο είχε μιλήσει και με παραγωγικούς φορείς στη Σπάρτη.

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη την ημέρα των εκλογών και θα το κάνουμε, θα υπάρχει ασφαλές πλαίσιο. Για την επομένη των εκλογών την ευθύνη τη φέρνει ο λαός που είναι κυρίαρχος της μοίρας του» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «έφθασε η ώρα της αλήθειας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πάει στις εκλογές με πολύ καθαρή και αληθινή γραμμή γνωρίζοντας για τα «μειονεκτήματα της αλήθειας».

Αιχμές για Παπανδρέου – Επίθεση σε Ποτάμι

«Δεν πρόκειται να μετατρέψουμε αυτή την πρόσθετη πολιτική αντιπαράθεση με ένα ακόμη μόρφωμα, μέσα στα πολλά που υπάρχουν, σε μείζον θέμα ή σε "εμφύλιο πόλεμο"» δήλωσε με αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει τη μάχη με δύσκολους όρους γιατί πέραν όλων των άλλων έχουμε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να συστήσει το ατομικό του κόμμα, κάτι που ήταν ειλημμένη απόφαση εδώ και καιρό. Δεν υπήρχε ανάγκη ούτε από προσχήματα. Ματαιοπονούσαμε με τις προτάσεις, την καλοπιστία και τον ενωτικό μας λόγο να μείνουμε όλοι στα ίδια ψηφοδέλτια, στην ίδια σημαία, κάτω από τον "ήλιο" του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του. Δεν πρόκειται να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό».

Παράλληλα, εξαπ��λυσε επίθεση στο Ποτάμι, χωρίς να το κατονομάσει, κάνοντας λόγο για «νέα ΔΗΜΑΡ» στο πολιτικό σκηνικό.

Επίθεση και σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η Ευρώπη βασίζεται στη διαρκή εναλλαγή κυβερνήσεων αλλά «υπάρχει μια συνέχεια κρατική, εθνικών στρατηγικών, σεβασμός των νομικών δεσμεύσεων της χώρας».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι όσοι αναζήτησαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον «χαμένο παράδεισο» της Μεταπολίτευσης, θα διαπιστώσουν ότι «η απογοήτευση θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ έντονη».

Τέλος, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας πως η Ελλάδα έχει ανοικτές εκκρεμότητες και οι αγορές, που έχουν πάντα στο στόχαστρο την Ευρωζώνη, μπορούν πάρα πολύ εύκολα να επιτεθούν στην οικονομία της, επιτιθέμενοι σε κράτη-μέλη που είναι «αδύναμοι κρίκοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top