«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου» λέει ο Τόλιος

Κάνει λόγο για «μονταζιέρα της ΝΔ» και για «δημοσιογραφικά παπαγαλάκια»

Για παρερμήνευση των δηλώσεών του περί εντόκων γραμματίων που θα εκδώσει για το εσωτερικό της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Γιάννης Τόλιος, ο οποίος σε δήλωσή του που διένειμε το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου αναφέρεται σε «μονταζιέρα» και σε παπαγαλάκια.

«Από χθες έχει ξεκινήσει μια ανοίκεια επίθεση γεμάτη ψέματα και στρεβλώσεις από το πανικόβλητο επιτελείο της ΝΔ κατά προσώπου μου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι σε ομιλία μου είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεώσει λαϊκούς αποταμιευτές να αγοράσουν "έντοκα γραμμάτια δημοσίου" και κατ' επέκταση υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τις καταθέσεις τους. Περιττό να τονίσω ότι ουδέποτε έκανα τέτοια αναφορά» αναφέρει ο κ. Τόλιος, σημειώνοντας ότι η δήλωσή του αφορούσε τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου που εκδίδουν όλες οι κυβερνήσεις.

«Η αγορά "εντόκων γραμματίων" είναι εθελοντική και αφορά κυρίως τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές και δεν έχουν καμιά σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές. Μάλιστα επειδή έχουν υψηλό επιτόκιο, τα επιδιώκουν τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ στην ουσία τους μικρο-καταθέτες» διευκρινίζει στη συνέχεια και περνά στην επίθεση: «Η "κοπτοραπτική" (μονταζιέρα) της ΝΔ, έφθασε στο σημείο να πει ότι η έκδοση και η διάθεση "εντόκων γραμματίων" από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωτική και τελικά θα οδηγήσει σε "κούρεμα" λαϊκών αποταμιεύσεων, με στόχο να εκφοβίσουν τους μικροκαταθέτες».

«Σε δημόσια δήλωση μου χθες στο "ΚΟΝΤΡΑ" και σήμερα στο "ΣΚΑΪ" κατήγγειλα τα ψέματα εκπροσώπων της ΝΔ και τα συνακόλουθα δημοσιογραφικά "παπαγαλάκια" της, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εγγυάται τις καταθέσεις, αλλά θα καταργήσει το Μνημόνιο που οδηγεί το κόσμο στη φτωχοποίηση και στην "εξαέρωση" των αποταμιεύσεων, θα ενισχύσει άμεσα την αγοραστική δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, θα μειώσει την ανεργία με επανεκκίνηση της οικονομίας, κά. Όλα αυτά χρειάζεται να τα πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, για να μην περάσει η τακτική του εκφοβισμού και της παραπληροφόρησης. Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!!!!» καταλήγει ο κ. Τόλιος στη μακροσκελή δήλωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top